FC Groningen legt Matusiwa en Lundqvist vier jaar vast

7 juni 2019, 16:54

FC Groningen heeft zich wederom slagvaardig getoond op de transfermarkt. Nog voor het openen van de zomerse transferwindow hebben de Groningers vrijdagmiddag de tweede en derde aanwinst gepresenteerd. Azor Matusiwa (Ajax) en Ramon Pascal Lundqvist (NAC Breda) zijn beiden voor vier jaar vastgelegd.

Matusiwa speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor De Graafschap, maar lag nog voor één jaar vast bij Ajax. De verdedigende middenvelder speelde slechts een keer in de hoofdmacht van de Amsterdammers. In Doetinchem maakte Matusiwa afgelopen seizoen een dermate goede indruk dat hij zich in beeld speelde bij andere clubs.

Net als Matusiwa beschikte ook Lundqvist over een doorlopend contract. Hij lag nog voor twee seizoenen vast bij NAC Breda, maar kon door een degradatieclausule voor een relatief laag bedrag vertrekken bij de Parel van het Zuiden. Naar verluidt betaalt Groningen een bedrag van 150.000 euro voor de Zweed, die slechts een half jaar in Breda speelde. Voor zijn NAC-periode kwam Lundqvist uit voor PSV, waar hij niet doorbrak in het eerste elftal.

De Groningers wisten zich eerder te versterken met Gabriel Gudmundsson (20), die overkomt van het Zweedse Halmstads BK.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen