Van de Donk: "Ik zou het heel leuk vinden als dit mijn WK wordt"

7 juni 2019, 21:02

Voor de Oranje Leeuwinnen begint dinsdag het WK met een wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. Daniëlle van de Donk staat te popelen. "We moeten nog eventjes wachten. Eigenlijk kan ik dat niet meer, maar het zal toch moeten."

Van de Donk is één van de belangrijke pionnen in het team van bondscoach Sarina Wiegman. De middenveldster heeft een sterk seizoen bij Arsenal achter de rug en sommigen denken dat dit weleens háár toernooi kan worden. "Dus ik het zou het natuurlijk heel leuk vinden als dit mijn WK wordt. Ik hoop het echt, maar het belangrijkste is dat het óns WK wordt", zegt ze tegen de NOS.

Met 88 interlands is Van de Donk een ervaren kracht bij Oranje. Naar eigen zeggen is ze door de jaren heen steeds rustiger aan de bal geworden. "Vroeger was Kirsten van de Ven mijn voorbeeld omdat zij altijd kalm bleef. Dat wilde ik ook uitstralen, want ik vond het heel fijn om zo'n teamgenoot te hebben", aldus de middenveldster, die onlangs in een oefeninterland tegen Chili nog vier keer wist te scoren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen