Frankrijk overtuigt en begint WK met ruime overwinning

7 juni 2019 – Frankrijk heeft vrijdagavond zijn favorietenrol voor de wereldtitel bevestigd. In de openingswedstrijd van het WK vrouwenvoetbal maakte het gastland indruk en stuurde het Zuid-Korea van het kastje naar de muur. De nummer veertien van de FIFA-ranglijst werd met 4-0 verslagen.

Frankrijk overtuigt en begint WK met ruime overwinning

Samen met de Verenigde Staten wordt Frankrijk als topfavoriet voor de eindzege beschouwd. In het Parc des Princes openden de Françaises het WK met liefst zeven speelsters van Olympique Lyon in de basis. De club uit Oost-Frankrijk legde onlangs voor de vierde opeenvolgende keer beslag op de Champions League.

De sterspeelster van Olympique Lyon, Eugenie Le Sommer, had slechts negen minuten nodig om tegen Zuid-Korea tot scoren te komen. Frankrijk denderde vervolgens door en scoorde via Wendie Renard voor rust nog twee keer. Dat hadden zelfs drie doelpunten kunnen zijn als de VAR een buitenspeldoelpunt van Griedge Mbock Bathy niet had afgekeurd.

Na rust deden de Françaises het wat rustiger aan en creëerden ze minder kansen. Pas vlak voor tijd viel de 4-0, gescoord door Amandine Henry. Frankrijk heeft nu een paar dagen rust en komt woensdag in actie tegen Noorwegen. Vijf dagen later staat het laatste groepsduel met Nigeria op de planning.

Eredivisie

gerelateerd