Koeman genoot van uitblinker De Jong: "Het lijkt gemakkelijk"

8 juni 2019, 09:25

Eén van de grootste uitblinkers aan de zijde van het Nederlands elftal tegen Engeland (3-1) was Frenkie de Jong. De middenvelder dicteerde aan de bal en was met zijn passes een belangrijke spil in het spel van Oranje. Ronald Koeman is tevreden.

De Jong verstuurde van alles spelers op het veld verreweg de meeste passes en had in liefst 8 procent van het Nederlandse balbezit de bal aan de voet. "Die kwaliteit van Frenkie kennen we", zegt Koeman tegen het Algemeen Dagblad. "Het lijkt gemakkelijk, zijn kalmte ook, maar dat is het op dit niveau niet. Ik vond het juist ook fantastisch om te zien wat hij zonder bal deed. Hoe hij defensief stond, ballen veroverde, goede tackles inzette en daarmee zijn ploegmaten hielp."

Een technische commissie van de UEFA, waar onder meer David Moyes in zat, verkoos De Jong tot man van de wedstrijd. "Frenkie verdiende de uitverkiezing 'man of the match' volledig en wie ben ik om Moyes tegen te spreken", zegt Koeman, die net als Moyes een verleden heeft bij Everton.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen