Poule C: neemt legende Marta dolend Brazilië bij de hand?

9 juni 2019, 10:22

Van Jamaica mag in poule C als WK-debutant weinig worden verwacht, maar bij de overige drie landen zit er wel degelijk druk op. Italië is voor het eerst sinds twintig jaar weer terug op een WK, Brazilië verkeert in crisis maar heeft vedette Marta in de gelederen en Australië is de laatste jaren een vaste klant in de kwartfinale.

Italië 

In het mannenvoetbal is Italië al jaren een gevestigde naam, maar in het vrouwenvoetbal ligt dat anders. Het won nog nooit een eindtoernooi en heeft als beste prestatie het verliezen van EK-finales (1993 en 1997). De gloriejaren van de Italiaanse vrouwenploeg behoren dan ook tot het verleden. Op het EK van 2017 strandde het ondanks een knappe overwinning tegen Zweden al in de eerste ronde. Toch zal de stemming rondom het Italiaanse vrouwenvoetbal prima zijn in Italië. De ploeg van bondscoach Milena Bertolini heeft zich namelijk voor het eerst in twintig jaar tijd geplaatst voor een WK. Het overleven van de eerste ronde zou een prima prestatie zijn voor Italië. Overigens is Italië het enige land in deze poule met een vrouwelijke coach.

Bondscoach: Milena Bertolini

Prestatie op WK 2015: -

Brazilië

Topfavoriet voor de eindzege in Frankrijk is Brazilië absoluut niet. Dat is ook logisch, want de ploeg van Vadao is allerminst in goede vorm afgereisd naar het WK. De laatste negen wedstrijden gingen allemaal verloren, waardoor het al voor aanvang van het toernooi paniek is in het Braziliaanse kamp. De 62-jarige bondscoach kiest doorgaans voor een 4-2-4-formatie om zijn aanvalsters te laten schitteren, maar de tegenaanvallen blijken elke keer bloedlink. Het is dus zeer de vraag of Vadao ook op het WK voor die aanvallende tactiek opteert. Er is Brazilië veel aan gelegen om Marta het afscheid te geven waar ze recht op heeft. De 33-jarige aanvalster is een levende legende in het vrouwenvoetbal en werd al zes keer verkozen tot beste voetbalster van de wereld. Ze is met vijftien goals bovendien WK-topscorer aller tijden. Het is echter de vraag of Marta er in slaagt om Brazilië naar succes te loodsen, aangezien de rest van de ploeg vaak verstek laat gaan. Overigens moet er ook gelet worden op Formiga, die als 41-jarige routinier voor haar zevende (!) WK staat.

Bondscoach: Vadao

Prestatie op WK 2015: achtste finale

Australië

Bondscoach: Ante Milicic

Prestatie op WK 2015: kwartfinale

Jamaica

Voor veel landen is meedoen niet belangrijker dan winnen, maar dat geldt wel voor Jamaica. Het land uit Noord-Amerika nam nog niet eerder deel aan een WK voor vrouwen en staat met de 53ste plaats op de FIFA-ranking verreweg het laagst van alle ploegen uit groep C. Jamaica wil vooral gaan genieten op het WK en hoopt ergens voor een stunt te zorgen. Opmerkelijk is overigens dat de selectie een Eredivisie-speelster herbergt. Verdedigster Dominique Bond-Flasza staat op de loonlijst bij PSV.

Bondscoach: Hue Menzies

Prestatie op WK 2015: -

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen