Ronaldo looft Nederlands elftal: "Oranje is een geweldige ploeg"

8 juni 2019, 15:42

Cristiano Ronaldo verwacht zondag een zware finale tegen Nederland. De Portugese sterspeler loodste zijn land naar de eindstrijd van de Nations League door drie goals te maken tegen Zwitserland (3-1) en denkt dat het zondagavond lastig gaat worden voor zijn ploeg. Het Nederlands elftal is volgens Ronaldo namelijk een zeer sterk team.

Op de website van de UEFA blikt de aanvaller vooruit op de eindstrijd. Vorig jaar verloor Ronaldo in eigen land nog met 0-3 van Oranje. "Nederland heeft een geweldige ploeg", zegt de Juventus-speler. "Ze spelen al tijden heel goed. Ik heb ze bekeken in recente wedstrijden en het is een voortreffelijke ploeg met jonge en ervaren spelers. Wij weten dat we tegen een goede tegenstander spelen, maar dat zullen zij ook beseffen. Dat is zoals het vaak is in finales."

Ronaldo speelde met zijn land eerder al twee EK-finales, in 2004 en 2016. In 2004 werd er verloren van Griekenland, in 2016 werd Frankrijk verslagen. "Het is voor mij altijd een grote eer om het Portugese shirt te dragen", zegt de aanvaller. "Het voelt anders dan als je voor een club speelt. Bovendien is het speciaal als er prijzen op het spel staan."

"Dit wordt mijn derde finale, hopelijk heb ik er straks twee gewonnen", zegt Ronaldo. "Dat zou fantastisch zijn. We zijn positief en spelen thuis. Ik hoop dat de sfeer in het stadion goed is, want samen kunnen we de beker winnen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen