Kroatië langs Wales in kwalificatie, IJsland wint ook

8 juni 2019, 16:59

Verliezend WK-finalist Kroatië is uitstekend bezig in de EK-kwalificatie. Ook de tweede wedstrijd van de kwalificatiecyclus is gewonnen door het team van Zlatko Dalic. Wales kreeg zaterdagmiddag met 2-1 klop.

Dat Wales verloor, had het ook aan zichzelf te danken. De ploeg van Ryan Giggs voetbalde aardig mee en kreeg ook kansen, maar ging onderuit door geschutter in de achterhoede. James Lawrence gleed na zeventien minuten zeer knullig een lage voorzet van Ivan Perisic in het doel. De aanvaller van Internazionale kwam na rust zelf tot scoren en maakte in de 48ste minuut de 2-0. Omdat een van richting veranderd schot van David Brooks een kwartier voor het einde binnen viel, werd het nog even spannend. Bij Wales stond Gareth Bale in de basis, maar ontbrak Aaron Ramsey door blessureleed. Kroatië gaat in Groep E aan de leiding met zes punten uit twee duels, Wales staat na twee duels op drie.

IJsland - Albanië 1-0

In een gelijkopgaande wedstrijd in Groep H heeft IJsland zaterdag aan het langste eind getrokken. Het enige doelpunt in de wedstrijd kwam op naam van oud-AZ-aanvaller Johann Berg Gudmundsson, die in de 22ste minuut na een prima actie raak schoot in de korte hoek. IJsland is na twee duels nog foutloos in de EK-kwalificatiegroep en heeft dus zes punten. Albanië staat op drie.