Koeman: "Als we het toernooi winnen, dan gaan we niet gek doen"

8 juni 2019, 19:25   Bijgewerkt: 8 juni 2019, 20:03

Ronald Koeman heeft daags voor de Nations League-finale laten weten over een fitte selectie te beschikken. Sommige spelers zijn vermoeid, maar de bondscoach verwacht iedereen te kunnen opstellen. Met welke elf Oranje aantreedt tegen Portugal, wilde Koeman nog niet kwijt. Verder sprak de keuzeheer onder meer over het afstoppen van Cristiano Ronaldo.

"Er is geen speciaal plan om hem tegen te houden", zei Koeman over Ronaldo, die in de halve finale tegen Zwitserland (3-1) nog drie keer scoorde. "We weten dat hij één van de beste spelers is. Het leuke van voetbal is dat je niet iemand voor honderd procent kunt afstoppen. Soms is iemand te goed. Als je iedereen zou kunnen tegenhouden, dan zou dat niet leuk voor het publiek zijn."

Oranje bereikte de eindstrijd door bovenaan te eindigen in een groep met Frankrijk en Duitsland en in de halve finale Engeland te verslaan. "Niemand verwachtte dat we de groep zouden winnen, nu staan we in de finale. Er zit geen druk meer op. We hebben Frankrijk, Duitsland en Engeland verslagen. Het zou ongelooflijk zijn om ook Portugal in eigen huis te verslaan."

Het winnen van de Nations League is niet zo groot als het winnen van een EK of WK, stelt Koeman. "WK, EK, Nations League, zo moet je de volgorde zien. Maar ik denk dat we behoefte hebben aan het winnen van het toernooi. Dat zou een bevestiging zijn dat we op de goede weg zijn. Als we winnen, worden we niet gehuldigd en zullen we niet gek gaan doen. We nemen dan een glas wijn en gaan vervolgens op vakantie. Maar eerst spelen, daar kijken we naar uit."

Cillessen keept penaltyserie

Bij een eventuele verlenging kan Koeman een vierde wissel toepassen. De bondscoach is niet van plan om dan eerste doelman Jasper Cillessen naar de kant te halen en een andere keeper in te brengen voor de strafschoppenserie. "Als wij penalty's moeten nemen, is Jasper de keeper. Met het oefenen heb ik gezien dat hij ook penalty's stopt. Ik zal hem niet wisselen als het eenmaal zover komt", benadrukt hij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen