Oranje-dagboek #2: superreeks Duitsland, orkest volgt Oranje

8 juni 2019, 23:03

Geen grote verrassingen op dag 2 van het WK in Frankrijk. Duitsland, Spanje en Noorwegen maakten geen fout en staan na één wedstrijd op drie punten. En de Oranje Leeuwinnen? Die kregen een dagje vrij in aanloop naar de eerste groepswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. De komende tijd zullen zij weinig rust meer krijgen, want een bijzonder gezelschap reist ze achterna.

Kgatlana schrijft geschiedenis

Haar doelpunt leverde Zuid-Afrika uiteindelijk niets op, maar Thembi Kgatlana schreef in Le Havre desondanks geschiedenis. Door na 25 minuten de score te openen tegen Spanje werd de middenveldster de eerste doelpuntenmaker namens Zuid-Afrika op een WK. En dat deed ze ook nog eens op zeer fraaie wijze: met een geplaatst schot in de lange hoe liet zij Sandra Paños kansloos. Zuid-Afrika hield de voorsprong niet vast en verloor uiteindelijk met 3-1.

Dweilorkest volgt Leeuwinnen

Zelfs als het voetbal van de Leeuwinnen niet oogstrelend is, zal het nooit saai zijn in de stadions waarin Oranje zijn wedstrijden speelt. Daar zal dweilorkest 't Spult voor zorgen. De Zutphenaren zullen tijdens de interlands het publiek vermaken. "We zetten een nummer in en iedereen doet mee. Soms begin je aan de ene kant van het stadion met blazen en hoor je ze aan de andere kant meezingen. Dat is fantastisch", zegt een van de leden tegen de NOS.

Duitsland zet superreeks voort

Met de nodige moeite won Duitsland vanmiddag van China, dat zich kranig weerde. Door met 1-0 te winnen verlengden de Duitsers een reeks die ze in 1995 (!) hebben ingezet. Sinds het WK in Zweden hebben onze oosterburen geen enkele groepswedstrijd meer verloren. In totaal is Duitsland nu zeventien groepsduels op rij ongeslagen. Ganz toll!

Hegerberg wordt (nog) niet gemist

Ze werd een aantal maanden geleden uitgeroepen tot beste speelster ter wereld, maar door een conflict met de Noorse voetbalbond is Ada Hegerberg er niet bij op het WK. Voorlopig wordt zij nog niet gemist, want ook zonder de 23-jarige aanvalster liet Noorwegen vanavond zien een outsider voor de titel te zijn. De Noren hadden aan één helft genoeg om Nigeria met 3-0 opzij te zetten. Tegen Frankrijk zal woensdag moeten blijken of de Scandinaviërs het écht zonder Hegerberg kunnen.

Uitslagen

Duitsland - China 1-0

Spanje - Zuid-Afrika 3-1

Noorwegen - Nigeria 3-0

Oranje op socials

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen