Oud-PSV'er Jordy de Wijs krijgt nieuwe trainer bij Hull City

9 juni 2019 – Nederlander Jordy de Wijs zal bij zijn werkgever Hull City te maken krijgen met een nieuwe trainer. De Engelse club, dat uitkomt op het tweede profniveau, ziet manager Nigel Adkins vertrekken. De trainer haalde De Wijs deze zomer naar Hull, maar de samenwerking tussen de twee blijft dus maar beperkt tot één seizoen.

Oud-PSV'er Jordy de Wijs krijgt nieuwe trainer bij Hull City

Hull City wilde graag door met Adkins en had hem een nieuw contract aangeboden. De oefenmeester en de club konden het echter niet eens worden over de voorwaarden van dat contract en daarom heeft Adkins besloten te vertrekken nadat zijn contract eind deze maand is afgelopen. Op Twitter zegt hij het "een eer" te hebben gevonden om voor de club te werken. "Maar na een zorgvuldige afweging heb ik besloten te vertrekken. Ik zal veel speciale herinneringen meenemen uit de laatste achttien maanden." De club zelf dankt Adkins voor zijn harde werk en heeft aangekondigd de zoektocht naar een vervanger inmiddels gestart te zijn.

Adkins was sinds december 2017 de coach van Hull City. Hij was destijds de opvolger van Leonid Slutsky, de huidige trainer van Vitesse. Adkins eindigde met zijn club stabiel in de middenmoot van het Championship. De play-offs voor promotie naar de Premier League werden echter niet gehaald met een dertiende plaats. Hull speelde twee jaar geleden voor het laatst op het hoogste niveau. In juli vorig jaar kwam Jordy de Wijs de achterhoede van de club versterken. De 24-jarige verdediger tekende een contract voor drie jaar. Hij was dit seizoen een vaste waarde en kwam tot 32 wedstrijden.

Lees ookDe Wijs: "Eerste Divisie niet te vergelijken met het Championship"

Eredivisie

gerelateerd