Petrovic na vertrek bij Utrecht aan de slag in Bulgarije

9 juni 2019, 12:38   Bijgewerkt: 9 juni 2019, 12:54

Zeljko Petrovic heeft een nieuwe club gevonden. De 53-jarige oefenmeester gaat aan de slag als trainer van het Bulgaarse Botev Plovdiv. Petrovic tekent voor twee jaar en wordt woensdag gepresenteerd, zo meldt de club op de officiële website.

Petrovic was dit seizoen de assistent-trainer van Dick Advocaat bij FC Utrecht, maar komt nu dus weer op eigen benen te staan. De laatste keer dat hij zelfstandig hoofdcoach was, was in het seizoen 2016/2017 als trainer van ADO Den Haag. Na een uitstekende start werd hij daar in februari 2017 ontslagen wegens tegenvallende resultaten. Eerder was Petrovic in Nederland hoofdcoach bij RKC Waalwijk en werkte hij als assistent bij onder meer Feyenoord, HSV, West Ham United, Sunderland en de nationale ploeg van Servië. Als speler kwam hij onder andere uit voor PSV, waarmee hij in het seizoen 1996/1997 kampioen van Nederland werd en twee keer de Johan Cruijff Schaal won.

Botev Plovdiv eindigde in de Bulgaarse competitie op de vierde plaats met een achterstand van zeventien punten op koploper Ludogorets. Door die vierde plaats mocht de club deelnemen aan de nacompetitie, maar zij wisten zich via die weg niet te plaatsen voor Europees voetbal. Op de website kondigt Botev Plovdiv Petrovic aan als een man met een rijke ervaring als speler en trainer. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen