Italië wint meteen van Australië na absentie van 20 jaar op WK

9 juni 2019, 15:04

Italië heeft haar terugkeer op het WK Vrouwen opgefleurd met overwinning. De nummer vijftien van de wereld win in extremis van Australië (2-1), op papier een outsider voor de wereldtitel. Italië herstelde zich na rust van een 1-0 achterstand en kent een bliksemstart in poule C.

De Italiaanse vrouwen kwamen na 22 minuten op achterstand. Sam Kerr schoot raak in de rebound van een penalty, die zij zelf miste. In de tweede helft maakte Barbara Bonansea (foto) in haar eentje de schade ongedaan. De sterspeelster profiteerde bij de gelijkmaker van Australisch balverlies op eigen helft. Diep in blessuretijd was het andermaal Bonansea. Uit een vrije trap kopte ze raak. Deze werd goed gekeurd, nadat de arbitrage op advies van de VAR twee Italiaanse treffers cancelde wegens buitenspel.

Italië kon zich geen betere start van het WK wensen. De Azzurri deden in 1999 voor de laatste keer mee aan het eindtoernooi, terwijl Australië de laatste drie WK's de laatste acht bereikte. Italië kan donderdag tegen debutant Jamaica de knock-outfase al veiligstellen. Australië moet woensdag tegen Brazilië aan de bak om een fiasco te voorkomen.

Lees meer: Poule C: neemt legende Marta dolend Brazilië bij de hand?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen