Seedorf tankt met Kameroen vertrouwen voor Afrika Cup

9 juni 2019, 21:40

Kameroen leeft dankzij een oefenzege op Zambia met een goed gevoel naar de Afrika Cup. De ploeg van bondscoach Clarence Seedorf won de vriendschappelijke wedstrijd met 2-1. Voor het Afrikaanse kampioenschap begint, oefent Kameroen nog tegen Mali.

Bij de manschappen van bondscoach Seedorf en assistent Patrick Kluivert ontbrak André Onana, die rust kreeg. Zonder de Ajax-doelman kwam Kameroen al na twee minuten op voorsprong door een doelpunt van Ntep deMadiba. Het duurde vervolgens lang voor de volgende goal viel. Twintig minuten voor tijd maakte Joël Tagueu de 2-0, waarna Mwape Musonda namens Zambia nog wat terugdeed.

Na het oefenduel met Mali begint voor Kameroen op 25 juni de Afrika Cup. In de groepsfase van het kampioenschap nemen de Kameroeners het op tegen Guinea-Bissau, Ghana en Benin.