Leeuwinnen staan te popelen: "Nu laten zien hoe goed we zijn"

10 juni 2019, 16:07   Bijgewerkt: 10 juni 2019, 18:18

Nog een dag en dan begint ook voor de Oranje Leeuwinnen het WK. Daags voor de groepswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland trappelen bondscoach Sarina Wiegman en keepster Sari van Veenendaal van ongeduld. "Nog heel even wachten en dan kunnen we los."

Met een volledig fitte selectie - Kika van Es is tijdig hersteld van een handblessure - werkt Oranje toe naar het eerste groepsduel. De ploeg van Wiegman wordt als één van de favorieten voor de eindzege beschouwd. "De verwachtingen zijn hoog", erkent de bondscoach op de persconferentie. "Maar we verwachten ook veel van onszelf. De speelsters zijn verder in hun ontwikkeling dan twee jaar geleden. Ze hebben meer ervaring, finales gespeeld, maar we verwachten nu wel andere type tegenstanders dan op het EK."

"Nu moeten laten zien hoe goed we zijn", gaat Wiegman verder. Oranje speelt na het duel met Nieuw-Zeeland nog groepswedstrijden tegen Kameroen en Canada. Van Veenendaal realiseert zich dat Oranje niet kan teren op de EK-winst van twee jaar geleden. "We hebben geschiedenis geschreven, maar morgen begint een nieuw hoofdstuk. Van het EK hebben we geleerd, maar het niveau ligt hoger op het WK. Ik ben heel blij we morgen kunnen beginnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen