Oranje-dagboek #4: Argentijns punt, geen bonte avond bij Oranje

10 juni 2019 – De vierde dag van het WK leverde opvallend weinig doelpunten op: slechts één. Bij Argentinië - Japan (0-0) werd helemaal niet gescoord en bij Canada - Kameroen (1-0) was Kadeisha Buchanan de enige doelpuntemaakster. Oranje zette op de laatste dag voor het duel met Nieuw-Zeeland de puntjes op de i, al verliep niet voor iedere Leeuwin de voorbereiding hetzelfde.

Oranje-dagboek #4: Argentijns punt, geen bonte avond bij Oranje

Geen bonte avond voor de Leeuwinnen
Op de laatste persconferentie voor het duel met Nieuw-Zeeland kregen Sari van Veenendaal en Sarina Wiegman de vraag wie bij wie op de kamer slaapt. "Ik lig bij Jill Roord. Soms wil ze van onze kamer een gezellige kamer maken, maar dan stuur ik haar naar een andere. Soms moet deze oudere speelster wat bijslapen", grapte de keepster, die bijval kreeg van Wiegman. "Sommigen vinden het prettig om met elkaar op de kamer te zitten. Maar dat zijn geen bonte avonden, alleen de allerlaatste avond", knipoogde ze.

Dekker moet nog even wachten
De voorbereiding op de groepswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland verloopt voor Anouk Dekker iets anders dan voor haar teamgenoten. Doordat ze in november een rode kaart kreeg in de play-offfinale tegen Zwitserland, mist de 32-jarige verdedigster het eerste WK-duel. "Het moment waarop ik die rode kaart kreeg, is de afgelopen maanden heel vaak door mijn hoofd geflitst. Steeds als iemand over het WK begint, denk ik: ja leuk, maar die eerste wedstrijd moet ik missen. Heel pijnlijk", laat ze weten aan het Algemeen Dagblad.

Zeven maal is scheepsrecht
Argentinië schreef vanavond geschiedenis door voor de allereerste keer een punt op een WK te pakken. Dat deden de Argentijnen door met 0-0 gelijk te spelen tegen Japan, het land dat het de vorige twee edities tot de finale schopte. Zestien jaar geleden speelde Argentinië zijn eerste WK-wedstrijd. Toen ging het Zuid-Amerikaanse land met 6-0 onderuit tegen… Japan. Daarna speelde Argentinië nog vijf groepswedstrijden, die allemaal verloren gingen. Vanavond was het bij poging nummer zeven eindelijk een keer raak voor de Albicelestes.

Opmerkelijk record in zicht
Het zou zomaar kunnen dat Christine Sinclair in Frankrijk een heel bijzonder record breekt. De 35-jarige aanvalster heeft nog vier doelpunten nodig om de meest scorende international aller tijden te worden. Op dit moment staat de Canadees op 181 doelpunten. Dat zijn er drie minder dan de Amerikaanse Abby Wambach. Scoort ze nog vier keer, dan is ze in haar eentje de all-time topscorer. Tegen Kameroen verzuimde Sinclair vanavond om Wambach verder te naderen, maar ze krijgt nog een paar kansen om aan haar doelpuntentotaal te werken.

Eredivisie

gerelateerd