Argentinië weert zich kranig en frustreert favoriet Japan

10 juni 2019 – Argentinië heeft op de vierde dag van het WK vrouwenvoetbal voor een stunt gezorgd door Japan op een 0-0 gelijkspel te houden. Het is het allereerste punt dat de Argentijnen ooit op een mondiale eindronde veroveren. Bij de vorige twee deelnames verloor de Zuid-Amerikaanse ploeg alle groepswedstrijden.

Argentinië weert zich kranig en frustreert favoriet Japan

Hoewel Japan een mindere selectie heeft dan vier en acht jaar geleden, wordt de ploeg van bondscoach Asako Takakura alsnog tot een van de titelfavorieten gerekend. De voorbereiding op de eindronde in Frankrijk verliep echter niet vlekkeloos voor de Jappaners, die slecht één van de zes vriendschappelijke wedstrijden wonnen. Ook in het eerste groepsduel ging het maandagavond mis voor Japan.

De nummer zeven van de FIFA-ranking liep zich in Parijs stuk op de Argentijnse defensie. De Argentijnen creëerden zelf echter ook nagenoeg geen kansen, met een 0-0 eindstand tot gevolg. De Japanners spelen vrijdag de tweede groepswedstrijd tegen Schotland. Argentinië neemt het dan op tegen Engeland.

Eredivisie

gerelateerd