Groep F: Spanje op twaalf uit vier na ruime zege op Zweden

10 juni 2019, 22:52

Spanje is hard op weg naar kwalificatie voor het EK van volgend jaar. De Spanjaarden boekten maandagavond hun vierde overwinning in vier duels door voor eigen publiek Zweden met 3-0 te verslaan. Een rake strafschop van Sergio Ramos leidde de ruime zege van de ploeg van bondscoach Luis Enrique in. Álvaro Morata en invaller Mikel Oyarzabal tekenden voor de andere doelpunten.

Na overwinningen op Noorwegen (2-1), Malta (0-2) en Faeröer (1-4) stond voor Spanje in het Santiago Bernabéu een duel met Zweden op het programma. De bezoekers uit het Scandinavische land waren met zeven punten uit drie wedstrijden eveneens goed begonnen aan de kwalificatiecyclus. Dat zij een maatje te klein waren voor Spanje, bleek wel in de eerste helft. De thuisploeg had het betere van het spel en Zweden kwam er spaarzaam uit.

Het overwicht leverde Spanje voor rust nog geen doelpunten op. Het duurde tot de 64ste minuut tot de 1-0 viel. Na een handsbal van Sebastian Larsson kregen de Spanjaarden een penalty, die benut werd door Ramos. Het was voor de centrale verdediger alweer zijn vierde doelpunt in zijn laatste vijf interlands. Zweden kroop vervolgens iets meer uit zijn schulp, maar ondanks het inbrengen van Alexander Isak werden de bezoekers niet gevaarlijk.

Spanje kreeg door de aanvalsdrang van Zweden iets meer ruimte en liep in de slotfase uit naar 3-0. Vlak voor tijd kreeg het thuisland een tweede penalty, die benut werd door  Morata. Vervolgens maakte invaller Oyarzabal het derde Spaanse doelpunt. Door de zege stijgt Spanje naar twaalf punten in Groep F. Zweden blijft steken op zeven punten en moet de tweede plaats delen met Roemenië.

Overige uitslagen:

Faeröer - Noorwegen 0-2

Malta - Roemenië 0-4

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen