Groep D: Dolberg scoort twee keer voor winnende Denen

10 juni 2019, 22:38

Kasper Dolberg (op archiefbeeld) heeft Denemarken aan de eerste kwalificatiezege geholpen. De spits scoorde maandagavond twee keer tegen Georgië (5-1), waardoor de Scandinaviërs stijgen naar de tweede plaats in groep D. In diezelfde poule had koploper Ierland het opvallend moeilijk met Gibraltar. In eigen huis werd het maar 2-0.

Denemarken - Georgië 5-1

Dolberg sloot zijn teleurstellende seizoen af met een glimlach. Hij tekende tegen Georgië voor zijn tweede én derde interlanddoelpunt. Bij een hoekschop tikte de Ajacied van dichtbij binnen. Hoewel Denemarken dicteerde, kreeg het na de treffer van Dolberg de gelijkmaker om de oren. Uit het niets maakte Saba Lobzhanidze de 1-1. Na een half uur hielp Christian Eriksen Denemarken vanaf de penaltystip aan een nieuwe voorsprong. In de tweede helft stelde Dolberg de Deense zege definitief veilig. De spits volleerde de bal in het doelgebied tegen de touwen. In de slotfase deden Yussuf Poulsen - in rebound van schot Dolberg - en Martin Braithwaite ook nog een duit in het zakje.

Ierland - Gibraltar 2-0

Gek genoeg boekte Ierland een moeizame zege op Gibraltar, dat eind vorig jaar pas zijn eerste officiële zege ooit boekte. De Ieren gingen rusten met een magere 1-0 voorsprong, ook nog dankzij een eigen doelpunt van Joseph Chipolina. De thuisploeg deed er in de tweede helft alles aan om de voorsprong in ieder geval te verdubbelen. Pas in de extra tijd liet Ierland het ministaatje via Robert Brady definitief buigen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen