Canada klopt Kameroen en gaat aan kop in Oranje-groep

10 juni 2019, 22:52   Bijgewerkt: 11 juni 2019, 19:05

In de WK-groep van de Oranje Leeuwinnen heeft Canada maandagavond geen fout gemaakt tegen Kameroen. De Canadezen - samen met Nederland de grote favoriet in Poule E - won met 1-0. Kadeisha Buchanan maakte vlak voor rust het enige doelpunt van de wedstrijd.

Vier jaar geleden schopte Canada het in eigen land tot de kwartfinale. Die prestatie willen de Canadezen dit jaar in Frankrijk graag overtreffen. In een groep met naast Oranje ook Kameroen en Nieuw-Zeeland is de ploeg van Kenneth Heiner-Møller het aan zijn stand verplicht de knock-outfase te halen.

De eerste stap richting de knock-outfase zette Canada maandagavond in Montpellier. De Canadezen hadden het betere van het spel tegen Kameroen en kwamen vlak voor rust verdiend op voorsprong door een doelpunt van Buchanan. In de tweede helft lukte het Canada niet om de score uit te bouwen. In de problemen kwam het team van Heiner-Møller echter ook niet tegen Kameroen, dat zich kranig weerde, maar tekort kwam om de Canadezen een punt af te snoepen.

Canada neemt het zaterdag op tegen Nieuw-Zeeland, de tegenstander van Oranje dinsdag. De Canadezen en de Leeuwinnen nemen het volgende week donderdag in de laatste groepswedstrijd tegen elkaar op.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!