Ramos gunt Morata penalty: "Een spits leeft om goals te maken"

11 juni 2019, 00:04

Niet Sergio Ramos, maar Álvaro Morata ging maandagavond achter de bal staan toen Spanje vijf minuten voor tijd een penalty kreeg tegen Zweden. De aanvoerder van Spanje is gewoonlijk de aangewezen persoon om de strafschoppen te nemen, maar dit keer gunde de centrale verdediger het buitenkansje aan zijn teamgenoot. Morata pakte het cadeautje vervolgens uit.

Eerder in de tweede helft legde Ramos wél zelf aan toen Spanje de eerste strafschop van de wedstrijd kreeg. De verdediger van Real Madrid schoot raak, maar vond het niet nodig om later in de wedstrijd weer zelf aan te leggen. "Een spits leeft uiteindelijk om doelpunten te maken en Morata is een killer. Wat is een betere manier om een teamgenoot aan zijn zelfvertrouwen te laten werken en doelpunt te laten maken? Het gaat om trots en het collectief. Het resultaat telt, niet wie het doelpunt maakt", aldus Ramos in Spaanse media.

Het doelpunt van Morata was niet de laatste in de wedstrijd. Invaller Mikel Oyarzabal scoorde vlak voor tijd ook, waardoor Spanje uiteindelijk met 3-0 won van Zweden.