'Roda JC denkt aan Van 't Schip of Streppel als trainer'

11 juni 2019, 08:14

Roda JC heeft nog altijd geen trainer voor het nieuwe seizoen en de veelbesproken club hoopt met de nieuwe Mexicaanse eigenaar binnenboord een grote naam binnen te halen. Voor die positie zijn naar verluidt John van 't Schip en Jurgen Streppel in beeld. Een van hen moet de opvolger worden van interim-trainer Eric van der Luer. Hij volgde tijdens het afgelopen seizoen de tussentijds ontslagen Robert Molenaar op, maar plaatste zich met Roda niet voor de play-offs om promotie naar de Eredivisie.

Journalist Sanders Kleikens van de regionale zender L1 meldde gisteravond in het tv-programma Veronica Inside dat Van 't Schip en Streppel worden genoemd. Zij zouden uit de koker komen van de nieuwe eigenaar Mauricio Garcia de la Vega. Afgelopen week werd bekend dat de Mexicaanse oud-bankier de aandelen van de vertrekkende eigenaar Frits Schrouff overneemt. Dat Van 't Schip wordt genoemd is in dat licht ook niet vreemd, aangezien hij tussen 2012 en 2013 trainer was bij Guadalajara in Mexico. De la Vega was in die tijd ook actief als spelersmakelaar.

"De grootst priortiet is een goede trainer binnenhalen en twee of drie spelers om de jeugdige basis van Roda te versterken", zegt Kleikens over de eerste plannen van de nieuwe geldschieter. Door de komst van De la Vega lijkt Roda gered van een faillissement, al moet de KNVB de overname nog wel goedkeuren.

Op de markt

Of Van 't Schip en Streppel interesse hebben in de baan in de Eerste Divisie is niet bekend. Beide trainers zijn wel op de markt. Van 't Schip werd afgelopen seizoen ontslagen bij PEC Zwolle en Streppel was recent trainer van Anorthosis Famagusta op Cyprus. Hij was eerder in beeld bij De Graafschap, maar die deal ketste af. Ook NEC en VVV-Venlo zouden de oud-trainer van Willem II en Heerenveen op het oog hebben.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen