NAC Breda heeft interesse in Belgisch jeugdinternational

11 juni 2019, 09:09

Het naar de Eerste Divisie gedegradeerde NAC Breda heeft de derde versterking voor het nieuwe seizoen op het oog. De Brabantse club wil Brandon Baiye losweken bij Club Brugge, waar hij in het afgelopen seizoen slechts een paar minuten voor in actie mocht komen. Hij moet in het Rat Verlegh Stadion één van de nodige gaten opvullen, nadat er tot dusver achttien spelers werden uitgezwaaid.

Baiye is een 18-jarige controlerende middenvelder die al meerdere malen speelde voor de nationale jeugdelftallen van België. De Belgische technisch directeur van NAC, Tom Van Den Abbeele, bevestigt tegenover BN De Stem dat er interesse is in Baiye en dat hij al bij NAC op bezoek is geweest voor een oriënterend gesprek. Eerder wist NAC verdediger [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/351377/nac-shopt-bij-ajax-en-haalt-rechtsback-schouten-naar-breda/,_blank,Robin Schouten] en keeper [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/351474/nac-heeft-olij-binnen-in-veel-opzichten-een-fantastische-stap/,_blank,Nick Olij] al vast te leggen. Zij kwamen respectievelijk over van Ajax en AZ.

NAC zal de selectie voor komend seizoen flink moeten aanvullen, omdat er maar liefst achttien spelers vetrokken. Dit gaat om Grad Damen, Theo Zwarthoed, Mitchell te Vrede, Fabian Sporkslede, Giovanni Korte, Gianluca Nijholt, Bart Meijers en Richelor Sprangers. Hun contracten werden niet verlengd. Daarnaast keerden huurlingen Khalid Karami, Benjamin van Leer, Dorian Dervite, Erik Palmer-Brown, Luka Illic, Lucas Schoofs, Robert Mühren en Paolo Fernandes terug naar hun clubs. Twee weken geleden kwam daar het vertrek van aanvaller Mikhail Rosheuvel bij. Hij ging zijn geluk beproeven in het Midden-Oosten. Afgelopen week vertrok bovendien middenvelder Ramon Pascal Lundqvist [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/351470/fc-groningen-legt-matusiwa-en-lundqvist-voor-vier-jaar-vast/,_blank,naar FC Groningen].

Lees ookGrote leegloop bij NAC na degradatie: 16 spelers weg

Nieuwe trainer

Naast een hok vol nieuwe spelers moet NAC Breda ook nog een nieuwe trainer zien te strikken. Al lange tijd is het onzeker of de huidige trainer Ruud Brood ook volgend seizoen aan het roer staat bij de club. Met Brood zijn volgens BN De Stem al gesprekken gevoerd en zouden zelfs een eisenpakket en tegenvoorstel daarop ter sprake zijn gekomen. Wie de andere optie voor de trainerspositie is, is niet bekend. Deze week wordt er meer duidelijkheid verwacht over wie de trainer wordt. De nieuwe oefenmeester begint over twee weken aan de voorbereiding op het komende seizoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen