Veldwijk vernam via Twitter plaats in selectie voor Afrika Cup

11 juni 2019, 09:40

Dat Sparta-aanvaller Lars Veldwijk was opgenomen in de selectie van Zuid-Afrika voor het toernooi om de Afrika Cup, hoorde de spits niet persoonlijk van de bondscoach. In plaats daarvan las Veldwijk op Twitter dat hij met Bafana Bafana naar Egypte mag afreizen voor het toernooi deze zomer.

Veldwijk vernam het mooie nieuws toen hij net klaar was met een training bij de voorselectie van Zuid-Afrika ter voorbereiding op het toernooi. "We kwamen net van de training af en we wisten dat er nog drie jongens zouden afvallen", zegt Veldwijk in gesprek met FOX Sports. "Ik had gedoucht en we zaten in de eetzaal voor de lunch. Ik opende Twitter nog even en zag dat de trainer (Stuart Baxter, red.) een persconferentie had gegeven. Zo kwam ik erachter."

Lees ookVeldwijk in selectie Bafana Bafana voor Afrika Cup

Voor Zuid-Afrika begint het toernooi om de Afrika Cup op maandag 24 juni met een wedstrijd tegen Ivoorkust. Het land speelt in de groepsfase ook nog tegen Namibië en Marokko, waar Veldwijk vriend Hakim Ziyech zal tegenkomen. Veldwijk speelde tot dusver slechts een paar interlands voor Zuid-Afrika. Hij maakte op 15 november 2016 zijn debuut in het Zuid-Afrikaanse elftal tijdens een oefeninterland tegen Mozambique. Dit duel eindigde destijds in 1–1.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen