Fonseca trainer Kluivert en Karsdorp bij AS Roma

11 juni 2019, 10:23   Bijgewerkt: 11 juni 2019, 11:29

AS Roma heeft dinsdagochtend de komst van Paulo Fonseca als nieuwe trainer wereldkundig gemaakt. De 46-jarige Portugees is de opvolger van Claudio Ranieri, die het na aantal maanden voor gezien hield bij de Romeinse club. Fonseca komt over van Shakhtar Donetsk en heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar.

De voorbije tijd werd Fonseca al veelvuldig gelinkt aan de club van Justin Kluivert en Rick Karsdorp. De oud-trainer beschikte bij Shakhtar Donetsk nog over een contract dat doorliep tot de zomer van 2020. Met de Oekraïnse club won hij drie jaar op rij de dubbel. Voor hij bij Shakhtar aan de slag ging, was Fonseca werkzaam bij onder meer FC Porto en Sporting Braga.

"Paulo is een jonge en ambitieuze trainer met internationale ervaring. Hij heeft een winnaarsmentaliteit en staat bekend om zijn gedurfde, aanvallende speelstijl", aldus voorzitter Jim Pallotta. "Hij heeft vanaf het moment dat we met elkaar in gesprek gingen heel duidelijk gemaakt dat hij graag naar Rome wilde komen en de uitdaging wilde aangaan om van onze spelers een team te maken waar de fans trots op kunnen zijn."

Fonseca komt in Rome terecht bij een club die een roerig jaar achter de rug heeft. De Romeinen begonnen het seizoen met Eusebio Di Francesco als trainer, die in maart vanwege teleurstellende resultaten werd ontslagen. Met Ranieiri als zijn opvolger slaagde AS Roma er vervolgens niet in om de top vier binnen te dringen. De Romeinse club eindigde op de zesde plaats in de Serie A en liep derhalve Champions League-voetbal mis.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen