Volgens Miedema moet bijna alles beter bij de Oranjevrouwen

11 juni 2019, 19:15   Bijgewerkt: 11 juni 2019, 19:20

Vivianne Miedema hoopt dat de Oranjevrouwen zaterdag tegen Kameroen beter voor de dag komen. Hoewel Nederland dinsdag de WK-opener tegen Nieuw-Zeeland (0-1), is er veel ruimte voor verbetering. "Volgens mij moet bijna alles beter", oordeelt Miedema na afloop.

"Ik ben heel blij dat we vandaag winnen, maar het was niet goed genoeg. We waren ook niet fris en ik hoop dat dat in de aankomende dagen nog iets gaat veranderen", zegt Miedema tegen de NOS. "Natuurlijk zat er spanning bij omdat het een eerste wedstrijd was, maar hopelijk staan tweede wedstrijd beter op het veld. Je zit hier al een tijdje en werkt alleen naar die wedstrijd toe, dan is het fijn dat die er nu 'af' is en je hebt gewonnen. Nu door naar Kameroen."

Bekijk ook Oranjevrouwen op rapport: te veel Leeuwinnen onder hun niveau

Miedema zelf ontsprong de dans en speelde een goede wedstrijd. "Ik voetbalde lekker, wilde de bal hebben. Volgens mij creëer ik kansen, ook voor anderen. Eén keer was ik ongelukkig in de afronding, maar ik heb wat meer vrijheid, dat zie je. Dat voelt heel goed en voetbalt lekker." Maar niet zij, maar invalster Jill Roord hielp de Leeuwinnen aan de zege. "Ik ben gigantisch blij voor Jill. Ze werkt hier keihard en zit heel dicht tegen de basis aan. Vandaag laat ze zien dat ze hartstikke goed is en kán spelen."

Lees ook: Roord door het dolle heen: "Iedereen kneep 'm wel"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen