Duitsland blaast Estland weg, Noord-Ierland loopt uit op Oranje

11 juni 2019, 22:39

Duitsland heeft in de EK-kwalificatiegroep van Nederland een monsterzege geboekt op Estland: 8-0. Noord-Ierland behield zijn honderd procent score door een late overwinning bij Wit-Rusland en is het verschil met Oranje - met twee wedstrijden minder gespeeld - opgelopen tot negen punten.

Duitsland - Estland 8-0

De Duisters liepen het onthutsend zwakke Estland omver. Met vijf verdedigers, waaronder voormalig NAC Breda-speler Karol Mets, wilden de bezoekers de schade zoveel mogelijk beperken. Maar Duitsland, waar in de eerste helft ook alles lukte, blies de defensie meteen omver. Na doelpunten van Marco Reus (twee keer), Serge Gnabry, Leon Goretzka en Ilkay Gündogan stond het na 45 minuten al 5-0. Die Mannschat deed het in de tweede helft rustiger aan. Gnabry, Timo Werner en Leroy Sané prikten er nog drie bij. Dat hadden er twee meer kunnen zijn, ware het niet twee doelpunten van Sané werden afgekeurd.

Wit-Rusland - Noord-Ierland 0-1

Noord-Ierland zette het Nederlands elftal op een achterstand van negen punten, maar stevende het lang af op het eerste puntenverlies. In Wit-Rusland waren grote mogelijkheden spaarzaam. Met het eindsignaal in zicht ging  Noord-Ierland toch met de volle buit aan de haal. Patrick McNair maakte zijn eerste interlanddoelpunt en hielp hij Noord-Ierland aan een nieuwe zege op de valreep.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!