Zuid-Korea is na stunt Nigeria bijna klaar op WK

12 juni 2019 – De speelsters van Zuid-Korea kunnen hun koffers bijna pakken. Na de nederlaag in de openingswedstrijd tegen Frankrijk (4-0) gingen de Zuid-Koreanen woensdagmiddag voor de tweede keer onderuit. Dit keer was Nigeria verrassend met 2-0 te sterk.

Zuid-Korea is na stunt Nigeria bijna klaar op WK

Frankrijk is verreweg het sterkste land in Groep A, maar Zuid-Korea en Noorwegen ontlopen elkaar - op papier - weinig. In de wetenschap dat de Noren hun eerste groepswedstrijd hadden gewonnen van Nigeria (3-0), mochten de Zuid-Koreanen eigenlijk geen fout maken tegen het Afrikaanse land. In Grenoble ging de ploeg van bondscoach Deok-yeo Yoon echter de mist in.

Door een eigen doelpunt van Do-Yeon Kim kwam Nigeria na een halfuur op voorsprong. Zuid-Korea ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar het waren de Nigerianen die een kwartier voor tijd wederom toesloegen. Asisat Oshoala besliste de wedstrijd door eerst de Zuid-Koreaanse keepster te omspelen en vervolgens van dichtbij raak te schieten.

De tweede plaats in Groep A lijkt niet meer haalbaar, maar Zuid-Korea heeft nog een kleine kans om zich alsnog te plaatsen voor de achtste finales. Omdat in tegenstelling tot bij de mannen slechts 24 landen deelnemen aan het WK, plaatsen de vier beste nummers drie van de zes groepen zich ook voor de knock-outfase van het toernooi.

Eredivisie

gerelateerd