Van Dongen tilt niet te zwaar aan monsterzege VS op WK

13 juni 2019, 09:28

De Verenigde Staten zijn het WK begonnen met een enorme overwinning op Thailand: 13-0. De regerend wereldkampioen (foto) gaf daarmee meteen een visitekaartje af, maar Merel van Dongen hecht er niet teveel waarde aan. De speelster van de Oranje Leeuwinnen weet dat het WK nog lang is.

Van Dongen speelde enkele jaren in Amerika en heeft de wedstrijd tegen Thailand dan ook met interesse gevolgd. "Natuurlijk, ze nemen geen moment gas terug. Bij de dertiende goal juichten ze nog steeds alsof ze net de 1-0 hadden gemaakt. Dat is fantastisch om te zien. Zo is het mij ook geleerd toen ik daar speelde", zegt de verdedigster tegen De Telegraaf. "Maar als ik zie hoe ze het af en toe tactisch hebben staan op het veld, dan denk ik: hé, een 'vlak' middenveld met speelsters op één lijn? Dat doen wij al jaren niet meer. Ik ben onder de indruk van de VS hoor, maar we zullen het wel zien als we ze eventueel treffen."

Van Dongen weet door haar ervaring hoe het werkt in de Verenigde Staten. "Tot een leeftijd van 22 jaar spelen zo'n beetje alle Amerikaanse meisjes in universiteitsteams. Daar zijn er maar liefst zo'n 4000 van. Maar daarna houdt het voor bijna iedereen op. Er zijn maar acht of negen profteams in de Amerikaanse competitie. De paar spelers die worden uitgekozen, zijn dan ook echt héél goed. Want de clubs hebben niet een vijver om uit te vissen, maar een heel zwembad."

Lees ookThailand accepteert 13-0 nederlaag: "Een geweldige ervaring"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen