AZ legt 'moderne middenvelder' Fedde de Jong vast tot 2022

13 juni 2019 – Contractnieuws uit de jeugd van AZ. De Alkmaarders melden donderdag dat er overeenstemming is bereikt met Fedde de Jong over een contract tot 2022. De jeugdinternational van AZ Onder 16 viert vandaag zijn zestiende verjaardag.

AZ legt 'moderne middenvelder' Fedde de Jong vast tot 2022

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

De Jong speelde in de jeugd van FC Utrecht, voordat hij in 2016 naar AZ overstapte. Dat de Nederlander goed bezig is, bleek wel uit het feit dat hij in januari als een van de jeugdspelers met het eerste elftal mee op trainingskamp ging naar Turkije. "Ik ben een echte teamspeler die er altijd alles aan doet om te winnen", vertelt De Jong. "Wanneer ik in het AFAS Stadion speel? Ik ben vandaag zestien jaar geworden. Mijn doel is om over een jaar of twee te debuteren, het liefst nog vóórdat ik achttien jaar ben."

Directeur Voetbalzaken Max Huiberts ziet potentie in de middenvelder. "Hij is een moderne middenvelder. Fedde is namelijk technisch vaardig, dynamisch en heeft de inhoud om continu in het strafschopgebied van de tegenstander te komen. Hij heeft scorend vermogen en ook het inzicht om een ploeggenoot vrij voor de keeper te kunnen zetten. Fedde is op jonge leeftijd al een echte prof en weet precies wat hij wil. Dit is voor hem een mooie eerste stap."

Eredivisie

gerelateerd