Oranje-dagboek #7: Leeuwinnen delen hotel, Azië scoort eindelijk

13 juni 2019, 23:00

Een zeer enerverende en een geestdodende wedstrijd op dag zeven van het WK. Met vijf doelpunten wisten Brazilië en Australië het publiek te vermaken, terwijl China en Zuid-Afrika geen reclame maakten voor het vrouwenvoetbal. Verder brak Marta een record, was er een leuk Amerikaans-Thais onderonsje en viel (eindelijk) het eerste Aziatische doelpunt.

Eindelijk raak voor Azië

Het heeft even geduurd, maar het eerste Aziatische doelpunt op het WK in Frankrijk is een feit. Li Ying werd vanavond de eerste Aziatische speelster die doel trof op de mondiale eindronde. Tot vandaag waren Zuid-Korea (twee keer), China, Japan en Thailand niet tot scoren gekomen. Met 23 doelpunten is Europa tot nu toe het meest scorende continent in Frankrijk. 

Leeuwinnen delen hotel

De Oranje Leeuwinnen nemen het zaterdag op tegen Kameroen, maar de speelsters zullen elkaar ongetwijfeld al een paar keer eerder treffen. Oranje en Kameroen verblijven namelijk in hetzelfde hotel in Valenciennes. Sarina Wiegman zei vandaag tegen De Telegraaf dat het veel moeite kost om informatie over de Kameroeners te verkrijgen. Wellicht dat de bondscoach in de lobby zelf wat beelden kan schieten.

Eerste schorsing een feit

Formiga heeft de twijfelachtige eer om de eerste speelster op het WK te zijn die tegen een schorsing is aangelopen. De 41-jarige middenveldster, die deelneemt aan haar zevende mondiale eindronde, kreeg vandaag tegen Australië haar tweede gele kaart. Daardoor mist zij het laatste groepsduel met Italië. Dat kan nog wel eens een belangrijke worden, want in Groep C staan drie landen op drie punten.

Lloyd spreekt bemoedigende woorden

Een mooi onderonsje tussen Sukanya Chor Charoenying en Carli Lloyd. De Thaise keepster kreeg dinsdag dertien doelpunten om de oren tegen de Verenigde Staten. Lloyd scoorde de laatste. Na de wedstrijd sprak de Amerikaanse de doelvrouw moed in. "Jouw woorden maken mij sterker. Ik was eerst ongelooflijk teleurgesteld, maar dit is de grootste ervaring uit mijn leven", zegt Chor Charoenying via Twitter. "Het enige wat je kunt doen is iedere dag je best doen. Blijf vechten en geef nooit op! Er zijn nog twee wedstrijden te spelen", reageert Lloyd.

Marta doet het weer

Marta stapte vanavond weliswaar als verliezer van het veld, maar schreef desondanks geschiedenis in Montpellier. De Braziliaanse speelmaakster opende vanaf de strafschopstip de score tegen Australië, waarmee ze de eerste speelster werd die op vijf verschillende WK's tot scoren kwam. De zesvoudig voetbalster van het jaar scoorde op de WK's van 2003, 2007, 2011, 2015 en 2019 minstens één keer. In 2007 scoorde ze het vaakst (7).

Uitslagen

Australië - Brazilië 3-2

Zuid-Afrika - China 0-1

Oranje op socials

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen