Officieel: Fortuna Sittard stelt Ultee aan als de nieuwe hoofdcoach

13 juni 2019 – Fortuna Sittard heeft Sjors Ultee aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer voor komend seizoen. De 32-jarige coach tekent een contract voor één jaar, met de optie nog voor een seizoen. Daarmee hebben de Limburgers ingespeeld op het vertrek van René Eijer en heeft het de technische staf voor komend seizoen rond. "Wij zijn er bovendien zeker van dat Sjors een uitstekend team vormt met de zittende technische stafleden Kevin Hofland en Kristof Aelbrecht."

Officieel: Fortuna Sittard stelt Ultee aan als de nieuwe hoofdcoach

Dat laat algemeen directeur Ivo Pfennings weten op de clubsite. Dat de coach, die in het verleden werkzaam was in diverse functies bij onder andere FC Utrecht, FC Twente en AZ, weinig ervaring heeft als hoofdtrainer, was voor technisch manager Sjoerd Arts geen belemmering. "We kijken altijd naar kwaliteit, inhoud en of iets past in het totaalplaatje", legt Ars uit. "En als je zijn cv erbij pakt zie je dat Sjors al heel wat jaartjes meeloopt in het betaalde voetbal. Hij kan bogen op behoorlijk wat ervaring die hij heeft opgedaan bij gerenommeerde Eredivisie-clubs. We zijn dan ook uitermate blij dat Sjors voor Fortuna Sittard heeft gekozen, want er hengelden meer Eredivisionisten naar zijn handtekening."

Samenwerken met Hofland
In Sittard gaat Ultee uiteraard net als zijn voorgangers nauw samenwerken met Hofland, die een belangrijke rol heeft bij de Eredivisionist, die afgelopen seizoen op de vijftiende plaats eindigde. Ultee beschikt sindskort wel over het benodigde trainerspapiertje, waarmee de hoofdcoach van Fortuna weer een diploma heeft. Zelf kijkt de jongste coach van de Eredivisie - die daarmee Gonzalo Garcia Garcia weer verdringt, uit naar zijn avontuur. 

"Ik ben trots dat ik aan de slag kan op Eredivisie-niveau bij een traditieclub als Fortuna Sittard. Daar droom je van als trainer en dan besef je dat al die jaren hard werken het meer dan waard zijn geweest", aldus Ultee. "Ik kijk ontzettend uit naar de samenwerking met Kevin en Kristof en de rest van de staf en ben ervan overtuigd dat we met Fortuna Sittard opnieuw een geweldig voetbaljaar tegemoet gaan."

Ultee was onder andere techniektrainer en jeugdcoaches bij BVO's, ook was hij assistent-trainer onder Rob Alflen en Erik ten Hag. Zelf heeft hij geen ervaring als speler in het betaalde voetbal of als hoofdcoach, wel is hij ondanks zijn 32 jaar dus relatief ervaren in andere functies.

Eredivisie

gerelateerd