Aston Villa maakt Wesley duurste speler uit België ooit

13 juni 2019, 19:14   Bijgewerkt: 13 juni 2019, 22:01

De Jupiler Pro League heeft een nieuwste duurste speler in de geschiedenis: Club Brugge-aanvaller Wesley (22) vertrekt officieel naar Aston Villa. Hoewel beide clubs geen officiële uitspraken doen over de hoogte van de transfersom, wordt die naar verluidt zo'n 25 miljoen euro. Daarmee is de spits de duurste speler ooit die uit de Belgische competitie wordt verkocht.

Hoewel de medische tests nog moeten worden afgerond, hebben beide clubs de transfer wel wereldkundig gemaakt. Ook moet er nog een werkvergunning worden verleend aan de aanvaller, die 3,5 jaar speelde bij Club Brugge. Daarin maakte hij 52 goals in 130 wedstrijden en won hij tweemaal de landstitel en even zo vaak de beker. Eerder speelde hij voor AS Trencin.

Een opvallend detail van de deal zou zijn dat beide clubs geen geld betalen aan makelaars, omdat die niet betrokken zouden zijn bij de overeenkomst. Aston Villa promoveerde afgelopen seizoen na play-offs naar de Premier League en legde eerder Anwar El Ghazi (was gehuurd) al vast voor zo'n negen miljoen euro. Voor Wesley was Youri Tielemans de duurste speler die uit België vertrok. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen