China heeft eerste punten binnen na zege op Zuid-Afrika

13 juni 2019, 23:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

China is niet meer puntloos op het WK in Frankrijk. In het Parc des Princes boekten de Chinezen donderdagavond een minieme zege op Zuid-Afrika. Door een doelpunt van Ying Li eindigde de wedstrijd in Parijs in 0-1.

In een weinig verheffende wedstrijd opende Li na veertig minuten de score. De aanvalster werd daarmee de eerste Aziatische speelster die tot scoren kwam in Frankrijk. Zuid-Korea (twee pogingen), China, Japan en Thailand hadden tot nu toe geen doel getroffen.

Na het doelpunt van Li hield China de overhand, zonder veel grote kansen te creëeren. Zuid-Afrika kwam er via zijn snelle aanvalsters soms gevaarlijk uit, maar in de afronding was Banyana Banyana zeer slordig. China, dat de eerste groepswedstrijd verloren had van Duitsland (1-0) was eveneens niet effectief voor het doel.

Door de zege heeft China nog alle kans om door te stoten naar de achtste finales van het WK. Zuid-Afrika, dat het in de laatste groepswedstrijd opneemt tegen favoriet Duitsland, is zo goed als zeker uitgeschakeld.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen