Groenen over wissel: "Had er moeite mee dat ik het was"

14 juni 2019, 08:39

Jackie Groenen vond dat het niet per se nodig was om haar te wisselen in de eerste wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. De middenveldster begreep dat er iets moest veranderen bij Nederland dames, maar vindt - zonder daar boos over te zijn - niet dat zij diegene was die geslachtofferd moet worden. "Ik had er wel moeite mee dat ik het was", zei ze over de keuze van Sarina Wiegman.

Dat vertelt ze tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik vond dat ik oké speelde", stelt ze. "Ja, ik leed een paar keer balverlies waarbij ik dacht: dat past niet bij me. En ik kwam te weinig aan de bal. Maar al met al ben ik totaal niet ontevreden." Bijvoorbeeld was ze een keer dicht bij een voorassist. "Als die voorzet van Shanice erin gaat, heeft iedereen het over de voorassist. Dan ben ik degene met de opties. Het is altijd lastig om daar een balans in te vinden."

Groenen werd gewisseld en vervangster Jill Roord maakte het winnende doelpunt. "Gewisseld worden vind ik vervelend. Het gebeurt ook niet veel en dat is oké, toch? Ik snapte wel helemaal dat er íets moest gebeuren", relativeerde ze. "De bondscoach is de dag erna naar me toegekomen. Ik vind het goed dat ze dat doet. Ik ben wel het soort persoon dat graag wil weten waar het aan ligt of wat ze vond. Daar word ik wel rustig van."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen