Transferweekje: leegloop PSV-voorhoede, Bazoer en Real Madrid

15 juni 2019, 12:00

Nu de zomerse transferwindow in beeld komt, gaat de geruchtenmolen steeds harder draaien. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Leeglopende PSV-voorhoede

Hoe ziet de aanvalslinie van PSV voor komend seizoen eruit? Dat is de grote vraag, want voor vrijwel alle voorhoedespelers is belangstelling. Maximiliano Romero is hard op weg om verhuurd te worden aan zijn oude club Vélez Sarsfield, terwijl de overgang van Hirving Lozano naar Napoli steeds waarschijnlijker wordt. Zij hebben zo'n vijftig miljoen euro gereserveerd voor de buitenspeler. Verder is niet alleen Ajax in Steven Bergwijn geïnteresseerd, maar de PSV'er had nog meer ijzers in het vuur. Luuk de Jong leek de enige zekere aanvaller die wel zou blijven, maar volgens Mexicaanse media net als een jaar geleden interesse vanuit Mexico voor de captain. Ditmaal is Monterrey in de markt voor goaltjesdief. Wat blijft er over voor Mark van Bommel?

{image[334493][right-half][]}Te koop: Bazoer

Voor Riechedly Bazoer lonkt zijn vierde club na zijn vertrek in 2017 bij Ajax. Bazoer heeft van VfL Wolfsburg te horen gekregen dat hij geen nieuwe kans krijgt, meldde Wolfsburger Nachtrichten deze week. Die Wölfe stalden hem dit seizoen bij FC Porto en later bij FC Utrecht. De maanden in Portugal leverden gedoe op met trainer Sergio Conceicao en bleek Utrecht middenin het seizoen een goede oplossing. Na twaalf wedstrijden, drie doelpunten en evenzoveel assists voor Utrecht hoopte Bazoer op een tweede kans bij Wolfsburg, maar heeft de club genoeg gezien.

Trainersweekje

De rubriek had deze week ook eenmaal van naam kunnen wisselen, want het was een week vol trainersnieuws. Maurice Steijn vertrok naar de Verenigde Emiraten, waar John van 't Schip bij VVV-Venlo [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/351693/van-t-schip-en-twee-anderen-in-beeld-bij-vvv-venlo/,_blank,genoemd] wordt als zijn opvolger. Fortuna Sittard [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/351742/officieel-fortuna-sittard-stelt-ultee-aan-als-de-nieuwe-hoofdcoach/,_blank,presenteerde] met Sjors Ultee de jongste trainer van de Eredivisie en RKC Waalwijk legde de gewilde succestrainer Fred Grim [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/351744/grim-tekent-bij-en-blijft-bij-rkc-waalwijk-verder-bouwen/,_blank,langer vast,] terwijl er ook een niveautje lager van alles gebeurde. Mike Snoei [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/351464/de-graafschap-strikt-snoei-als-nieuwe-hoofdtrainer/,_blank,verruilde] Telstar voor De Graafschap, Ruud Brood [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/351681/brood-blijft-coach-bij-nac-breda-en-tekent-contract-voor-twee-jaar/,_blank,tekende] bij bij NAC Breda en Roda JC [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/351639/roda-jc-strikt-jean-paul-de-jong-als-nieuwe-trainer/,_blank,presenteerde] Jean-Paul de Jong. Ricardo Moniz krijgt van Excelsior een [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/351587/moniz-blijft-ondanks-degradatie-coach-van-excelsior/,_blank,herkansing] en Andries Ulderink werd volop [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/351602/go-ahead-denkt-aan-oude-bekende-voor-trainersfunctie/,_blank,genoemd] bij Go Ahead Eagles - al heeft hij inmiddels een afmelding ontvangen. Een druk weekje op trainersgebied…

{image[335005][right-half][]}Renovatie Real Madrid

Real Madrid strooit met miljoenen: voor Eden Hazard werd honderd miljoen euro betaald, voor Luka Jovic bijna zestig, terwijl ook Ferland Mendy een kleine vijftig miljoen euro kostte. Tel daarbij de komst van Rodrygo en Eder Militao op en de teller staat al op een kleine driehonderd miljoen euro. Tevens komen James Rodriguez, Martin Ødegaard en Mateo Kovacic terug uit verhuurbeurten, waardoor de selectie volstroomt. Toch roepen de fans hard om de komst van Kylian Mbappé, terwijl Gareth Bale volgens AS vast en zeker blijft. Volgens Dario Sport is ook de Portugees Rúben Dias in beeld bij De Koninklijke. Real Madrid vernieuwt volop, maar dat is zeker niet gratis.

Hummels weer van München naar Dortmund

Borussia Dortmund en Bayern München bereiden maar weer eens een pikante transfer voor. Nu gaat het om de terugkeer van Mats Hummels naar Die Borussen. Volgens BILD hebben er al concrete gesprekken plaatsgevonden. In 2009 verruilde de dertigjarige verdediger Bayern ook al in voor Dortmund, waarna hij in 2016 weer zijn rentree maakte bij Der Rekordmeister. Een volgende transfer zou voor alle partijen in de huidige situatie uitkomst bieden. Hummels kan weer basisspeler worden, Dortmund krijgt de vurig gewenste ervaring en Bayern kan de transfersom investeren in jongere versterkingen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen