De schorsing van makelaar Raiola is per direct opgeheven

14 juni 2019, 13:23

Mino Raiola is met succes in beroep gegaan tegen de schorsing die de FIFA hem had opgelegd. De zaakwaarnemer was zonder opgaaf van reden geschorst, maar mag met onmiddellijke ingang zijn beroep weer uitoefenen. Dat is nog voor de officiële start van de transferwindow.

Dat laat hij weten via zijn twitteraccount. Eerder al werd zijn straf al voorlopig ongedaan gemaakt door het CAS, maar inmiddels heeft hij officieel te horen gekregen dat hij helemaal weer aan het werk gaat. Alle gerechtelijke kosten die de makelaar heeft gemaakt, hoeft hij niet te betalen.

Lees ook: FIFA volgt Italiaanse bond en schorst Raiola voor drie maanden

"Dit is een justitiële dwaling. Ik heb geen motivatie gekregen. Misschien is dit een gevolg van een verhaal van een of andere gefrustreerde mafkees. Schrijf dat maar op. Je kunt me er drieduizend vragen over stellen, maar ik weet oprecht niet wat er speelt", zei Raiola een maand geleden tegen het Eindhovens Dagblad. In Italië mag Raiola door de straf van de Italiaanse bond nog niet aan de slag: of ook die straf - gegeven door de Italiaanse voetbalbond - is opgeheven, is onduidelijk.

De mededeling van het sporttribunaal is indirect goed nieuws voor Matthijs de Ligt: Raiola behartigt immers zijn belangen. De Ajax-captain staat in de belangstelling van zo ongeveer de gehele Europese top. FC Barcelona, Paris Saint-Germain, Juventus, Manchester United en Manchester City worden het vaakst gelinkt aan de verdediger. PSG lijkt momenteel de beste papieren te hebben.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen