Ultee voelt zich geen stroman, maar spreekt van 'technisch team'

14 juni 2019 – Sjors Ultee werd donderdag aangesteld als de nieuwe hoofdcoach van Fortuna Sittard, toch denkt de 32-jarige trainer niet dat hij zomaar even de baas wordt in Limburg. Hij wil samen met stafleden Kevin Hofland en Kristof Aelbrecht een 'technisch team' gaan vormen in Sittard.

Ultee voelt zich geen stroman, maar spreekt van 'technisch team'

Dat vertelt hij tegenover FOX Sports. "We hebben drie trainers, maar ik ben diegene met een diploma. Zeker op het veld zullen we als technisch team fungeren. De club zocht juist iemand die als trainer op het veld actief kan zijn en dat zegt genoeg over de club", legt Ultee zijn rol uit. Ook tijdens wedstrijden en in het coachen gaat het trio actief samenwerken.

Een stroman van Hofland is hij overigens niet. "Iemand hebben die de absolute baas is en waar iedereen onder valt, dat is niet meer van deze tijd. We moeten elkaar aanvullen, het wordt een mix tussen Kevin, Kristof en mijzelf", aldus Ultee. "Een technisch team." Al beseft de coach dat hij uiteindelijk soms ook knopen moet doorhakken als ze er niet uitkomen. "Maar ik ga er vanuit dat we er heel vaak wel uitkomen."

Verder kijkt de nieuwe trainer vooral heel erg uit naar zijn uitdaging. "Het echte hoofdtrainerschap ervaar je pas als je het echt bent. Handhaven in de Eredivisie is het eerste doel en ik denk dat we minder tegendoelpunten moeten krijgen dan vorig seizoen", zei hij over de eerste doelstellingen.

Lees ook: Fortuna Sittard stelt Ultee aan als de nieuwe hoofdcoach

Eredivisie

gerelateerd