AC Milan haalt Maldini en Boban in technische leiding

14 juni 2019, 14:54   Bijgewerkt: 14 juni 2019, 15:13

AC Milan heeft de technische leiding van de club weer op orde gebracht. Paolo Maldini is officieel aangesteld als de nieuwe technisch directeur van de club en is daarmee de opvolger van Leonardo, terwijl Zvonimir Boban de nieuwe directeur voetbalzaken wordt bij de club uit Milaan.

Dat laat het weten via de officiële kanalen. AC Milan moet weer bouwen aan een toekomst met een sterk verjongde ploeg en daarom stapte Leonardo eerder al op, terwijl ook trainer Gennaro Gattuso uiteindelijk zelf opstapte bij de nummer vijf van de Serie A van afgelopen seizoen.

Boban was tot dit moment werkzaam bij de FIFA als adjunct-secretaris-generaal, maar heeft besloten om die rol op te geven om voor AC Milan te gaan werken - de club voor wie hij eerder tien jaar voetbalde. "Vanwege zijn kwaliteit en ervaring denk ik dat hij een belangrijke bijdrage kan hebben om onze doelstellingen te halen. Samen met Maldini hebben we nu twee managers van grote staat om AC Milan weer succesvoller te maken", aldus CEO Ivan Gazidis.

Ook met de promotie van Maldini, die zijn hele leven voor Milan voetbalde, is Gazidis meer dan content. "Hij kent de waarden van deze club als geen ander. Ik ben blij dat hij aan het roer staat van onze sportkant", zei Gazidis over de aanstelling van Maldini. De eerste klus voor het duo is het vinden van een nieuwe en geschikte trainer voor AC Milan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen