Japan herstelt zich met zege op Schotland van valse start op WK

14 juni 2019, 16:57

Japan heeft zich hersteld van de valse start op het WK. De verliezend finalist van vier jaar geleden won vrijdagmiddag haar tweede groepswedstrijd. Japan toonde zich te sterk voor debutant Schotland: 2-1. Vier dagen geleden verslikten de Aziaten zich nog in Argentinië (1-1).

Mana Iwabuchi startte voor het eerst in een WK-wedstrijd en luisterde dat op met een doelpunt. Een kwartier later verdubbelde Yuik Sugasawa (foto) de voorsprong. Lange tijd had Japan ook weinig te duchten van de Schotten. In de tweede helft zette Schotland wel steeds meer aan. Pas in het laatste kwartier liet de ploeg van Shelley Kerr de grootste kans noteren. Erin Cuthbert raakte de paal.

Vlak voor het ingaan van de extra tijd moest Japan nog even billenknijpen toen invalster Lana Clelland een defensieve fout afstrafte. Daarna hield de vice-kampioen de gedachten er wel bij en waren de eerste drie punten van het WK binnen. Over vijf dagen wacht voor Japan de krachtmeting met Engeland. Het nog puntloze Schotland ontmoet dan Argentinië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen