Van der Sar evenaart De Boer, mijlpaal Cocu

21 juni 2006, 20:40

Edwin van der Sar heeft Frank de Boer weten te achterhalen als recordinternational. De doelman speelde in Stuttgart zijn 112e wedstrijd voor Oranje, waarmee hij op gelijke hoogte kwam met de verdediger. Van der Sar kan komend weekend, in de achtste finale, De Boer passeren op de eeuwige ranglijst.

Van der Sar debuteerde op 7 juni 1995 in het Nederlands elftal met verlies tegen Wit-Rusland. In Minsk eindigde dat duel in een 1-0-nederlaag. Daarna speelde hij drie EK's en twee WK's. In 1996 voetbalde hij het Europees kampioenschap in England, in 2000 in Nederland en België en in 2004 in Portugal. Ook maakte hij het WK van 1998 in Frankrijk mee. Het wereldkampioenschap in Duitsland is zijn vijfde eindtoernooi.

Ook voor Phillip Cocu was het een bijzondere avond. De middenvelder speelde tegen Argentinië zijn honderdste interland. Cocu speelde zijn eerste wedstrijd voor Nederland in 1996, tegen Duitsland. Ook de middenvelder begon met verlies, 1-0. Voor de PSV'er is het WK in Duitsland ook zijn vijfde eindtoernooi. Cocu is pas de derde Nederlandse speler die het aantal van honderd caps haalt. Alleen De Boer en Van der Sar gingen hem voor.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen