AS Nancy door financiële problemen teruggezet naar derde niveau

14 juni 2019, 22:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AS Nancy is teruggezet naar het derde niveau van Frankrijk. Dat is het gevolg van financiële problemen. Volgens de Franse club zijn die veroorzaakt omdat de club nog geld te goed heeft van Sevilla. Nancy meent recht te hebben op deel van de transfersom die Sevilla ontving voor de transfer van Clement Lenglet - opgeleid door de Fransen - naar FC Barcelona.

Dit zou gaan om een bedrag van 3,7 miljoen euro. Sevilla heeft die centen nog in eigen kas. De Andalusiërs vinden dat er niet sprake is van een echte transfer, omdat Barcelona een clausule activeerde voor de verdediger. Voor de DCNG, de financiële controleur van de LFP (verantwoordelijk voor de twee hoogste Franse divisies), telt dat allemaal niet. Die heeft Nancy teruggezet naar het derde niveau.

Op sportieve gronden ontsnapte Nancy nog aan degradatie. De club, in 2007 nog spelend tegen Feyenoord, eindigde veertiende in de Ligue 2 en eindigde het nipt boven de straap. Ook nu legt Nancy zich niet neer bij de degradatie. Via de officiële kanalen is aangekondigd dat er een beroep komt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen