Gisteren gemist: géén Van der Gragt, Jørgensen tekent bij

15 juni 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 14 juni.

Van der Gragt moet tweede WK-duel van Oranjevrouwen missen

Stefanie van der Gragt moet het tweede WK-duel van Oranje laten schieten. Door knieklachten kan de verdedigster zaterdag tegen Kameroen niet in actie komen. De kwetsuur liep ze dinsdag op in de gewonnen wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland (0-1). Van der Gragt richt zich op de derde poulwedstrijd, waarin Canada donderdag de tegenstander is.

Engeland stelt teleur, maar staat wel in volgende ronde

Engeland heeft moeite te overtuigen, maar staat wel in de achtste finale van het WK. Het elftal van Phil Neville boekte vrijdagavond in Le Havre een moeizame, minimale zege op Argentinië: 1-0. Lang beet Engeland zich vooral stuk op keepster Vanina Correa. Pas na een uur moest zij buigen voor Jodie Taylor.

Italië in achtste finale: Makkelie eist als VAR hoofdrol op

Italië is bezig aan een historisch WK. Het elftal van Milena Bertolini won ook hun tweede groepswedstrijd en staat na de eclatante zege op Jamaica (0-5) in de achtste finale. Dat gebeurde in 1991 - op het eerste wereldkampioenschap voor vrouwen - voor laatst. In het duel speelde Danny Makkelie als VAR een hoofdrol.

Jørgensen gaat zijn contract bij Feyenoord verlengen

Nicolai Jørgensen gaat zijn contract bij Feyenoord verlengen. De spits en club hebben een principeakkoord bereikt over verlenging van één jaar. Wanneer de 28-jarige Deen na de vakantie zijn handtekening zet, ligt hij tot medio 2022 vast meldt Feyenoord via de clubkanalen.

Paris Saint-Germain haalt Leonardo terug als technisch directeur

Paris Saint-Germain neemt afscheid van technisch directeur Antero Henrique. Dat heeft de club vrijdagavond bekendgemaakt. Hij maakt plaats voor Leonardo, wiens terugkeer inmiddels is bevestigd. Zijn eerste taak is de komst van Matthijs de Ligt in orde maken.

Oranje-dagboek #8: gekte in Valenciennes en Japan spic en span

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen