Tite toont begrip voor fluitconcerten aan adres van Brazilië

15 juni 2019, 10:17

Hoewel Brazilië het openingsduel van de Copa America won, werden de spelers uitgejouwd door de fans. Er heerst onvrede over de behoudende speelstijl van het gastland. Bondscoach Tite toonde daar na de 3-0 zege op Bolivia begrip voor.

"Die fluitconcerten komen wel aan. De jong spelers voelden het, de coach voelde het", sprak de keuzeheer na afloop. "Als je niet presteert, kun je niet verwachten dat fans dat begrijpen. Zo werkt dat bij grote clubs ook. Dan fluiten ze je uit. Wanneer je achterin de bal rondspeelt en de bal aan je eigen keeper geeft, hoor je direct gefluit. Wij moeten dat begrijpen. Als we naar voren gaan en kansen creëren, ontvangen we applaus."

Sowieso viel de ambiance in Sao Paulo tegen, terwijl Brazilië gastheer is van de Copa America. Het Morumbi stadion was slechts voor zeventig procent gevuld. "Er was zelfs een moment dat je Tite kon horen schreeuwen", zegt Dani Alves. "In Sao Paulo zijn er fans van veel clubs, dus het is altijd ingewikkeld om hier te spelen. Maar we toonden wel karakter. Tegen Venezuela in Bahia zal het anders zijn. Mensen missen de energie van het oude Brazilië, dat moeten we daar laten zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen