Suárez over bijten Chiellini: "Dacht dat mijn carrière over was"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

15 juni 2019 – Luis Suárez had het zwaar met de commotie rond zijn persoon tijdens en na het WK 2014 in Brazilië. De aanvaller raakte in opspraak nadat hij in het groepsduel van Uruguay met Italië Giorgio Chiellini in de schouder had gebeten.

Suárez over bijten Chiellini: "Dacht dat mijn carrière over was"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Mijn vrouw vroeg me wat er was gebeurd en ik vertelde haar dat we gewoon waren gebotst. Ik wilde de werkelijkheid niet accepteren. Ik ontkende het. Dat was een grote fout", zegt Suárez, die al twee keer eerder een speler had gebeten, tegen het Latijns-Amerikaanse FOX Sports.

Suárez bracht na het bijten van Chiellini een bezoek aan een psycholoog. Dat heeft hem goed gedaan. "Dat heeft me echt geholpen mijn fouten te accepteren en te groeien. Ik heb in die periode heel wat doorgemaakt, voor mijn vrouw, kinderen en ploeggenoten. Ik ben onmenselijk behandeld", vervolgt de oud-speler van onder meer FC Groningen en Ajax, die wegens zijn gedrag op het WK 2014 voor vier maanden en negen interlands werd geschorst.

In de zomer van 2014 verhuisde Suárez van Liverpool naar FC Barcelona. "Maar ik kreeg niet eens een presentatie voor de media. Ik dacht dat mijn loopbaan voorbij was en dat ik moest stoppen", besluit hij.

  • USA - Nederland, actie Adv

    Scoort Nederland tegen Argentinië? Win €50 bij een inzet van €1 via Jacks.nl.

    Jacks pakt vrijdag wederom uit met een WK-actie. Ditmaal hoeft Nederland niet eens te winnen maar is één euro op 'Nederland scoort' voldoende om vrijdag misschien vijftig euro rijker te zijn.

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd