Argentijnse bondscoach uit kritiek op veld: "Een schande"

16 juni 2019, 11:37

Argentinië beleefde zaterdag (lokale tijd) een dramatisch begin van de Copa America in Brazilië. De tweevoudig wereldkampioen verloor in Salvador haar openingswedstrijd met 2-0 van Colombia. Na afloop uitte bondscoach Lionel Scaloni kritiek op de grasmat van de Arena Fonte Nova.

"De staat van het veld was naar mijn mening heel slecht, zeker omdat het pas de eerste wedstrijd hier was", mopperde Scaloni na afloop op de persconferentie. "Ik wil eigenlijk niet weten hoe deze grasmat er na twee of drie duels bij zal liggen. Voor een eerste wedstrijd had dit veel beter gekund, voor spelers van dit kaliber. Ik vind het een schande."

Het verlies van Argentinië had volgens Scaloni ook met de kwaliteiten van Colombia te maken. "Het is een goede ploeg. Colombia is heel gefocust op waar het om draait", vervolgde de Argentijnse oefenmeester. "Het belangrijkste is dat we ze goede tegenstand hebben geboden. Soms waren zij beter, soms waren wij beter. Dat zijn fases in de wedstrijd en daaraan moeten wij ons aanpassen. We hebben goed gespeeld, zeker in de tweede helft. Zelfs met die goal van hen uit de tegenaanval."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen