Coach Sarri verlaat Chelsea en is opvolger Allegri bij Juventus

16 juni 2019, 15:27   Bijgewerkt: 16 juni 2019, 15:34

Maurizio Sarri keert per direct terug in de Serie A. Juventus bevestigt zondag dat het de zestigjarige Italiaan heeft vastgelegd als nieuwe coach als opvolger van Massimiliano Allegri. Sarri en de Italiaanse kampioen zijn een contract voor drie seizoenen, tot de zomer van 2022, overeengekomen.

Juventus neemt Sarri over van Chelsea, waar hij één seizoen werkzaam was. Onder leiding van Sarri won de Londense club afgelopen jaargang de Europa League, maar in de Premier League speelde het geen rol van betekenis. Chelsea eindigde in de nationale competitie op de derde plaats, met maar liefst 26 punten achterstand op kampioen Manchester City. Sarri had nog een verbintenis tot medio 2021 op Stamford Bridge. Eerder trainde hij in Italië onder meer Empoli en Napoli.

Bij Juventus is Sarri de opvolger van Allegri, die de afgelopen vijf jaar in de dug-out zat in Turijn. Met Allegri als eindverantwoordelijke werd Juventus telkens kampioen van Italië. Meestal gebeurde dat met overtuiging, al kreeg het in het seizoen 2017/2018 veel tegenstand van het Napoli van Sarri: het verschil tussen beide clubs was uiteindelijk vier punten. Verder leidde Allegri Juventus vier keer naar de winst van de Coppa Italia. Daarnaast bereikten La Vecchia Signora en Allegri twee keer de finale van de Champions League. Deze werden verloren van FC Barcelona (2015) en Real Madrid (2017).

Clubicoon Frank Lampard wordt bij Chelsea mogelijk de opvolger van Sarri.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen