Gerouleerd VS naar knock-outfase door 3-0-zege op Chili

16 juni 2019, 19:55   Bijgewerkt: 16 juni 2019, 20:00

De Verenigde Staten heeft zich zondagavond simpel geplaatst voor de knock-outfase van het WK. Na de 13-0 zege op Thailand volgde een probleemloze winst op Chili in Poule F, alleen bleef de teller nu op 'slechts' drie goals staan: 3-0. Dat was vooral te danken aan keepster Christiane Endler, die sterk speelde namens Chili en in de tweede helft meermaals knap redde.

Ondanks dat het eerste duel een historische overwinning opleverde, wisselde de Amerikaanse bondscoach Jill Ellis veel in haar opstelling. Met zes andere dames dan tegen Thailand schoot USA echter ook tegen Chili uit de startblokken. Carli Lloyd schoot na ruim tien minuten een afvallende bal binnen in de verre hoek, waarmee de ban gebroken was.

Alex Morgan, in de eerste wedstrijd goed voor vijf (!) doelpunten, zag vanaf de bank hoe haar ploeggenoten net als tegen Thailand bij de pauze drie keer hadden gescoord. Via twee corners en kopballen, van Julie Ertz en wederom Lloyd wist Amerika halverwege al dat het probleemloos met Zweden - dat eerder op de dag won van Thailand - mee zou gaan naar de volgende ronde.

In de tweede helft raakte de Verenigde Staten meermaals het aluminium, hield keepster Endler bijna alle ballen tegen en had het geen geluk in de afwerking, waardoor het anders dan een paar dagen terug een heel rustige tweede helft werd voor Amerika. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd de wedstrijd was zelfs voor Chili - dat in de eerste helft een doelpunt terecht afgekeurd zag worden wegens buitenspel - maar de vrije trap bleef ongevaarlijk. Daardoor zit voor Thailang en Chili het toernooi erop, terwijl USA en Zweden nog om de groepswinst spelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen