Van Es kritisch op veldspel Oranje ondanks twee zeges

16 juni 2019, 21:06

Nederland heeft zich na twee duels al geplaatst voor de knock-outfase van het WK, toch is de selectie van Sarina Wiegman nog niet tevreden met het vertoonde spel tegen Nieuw-Zeeland en Kameroen. Kika van Es is er zeker van dat Oranje nog meer gaat laten zien in Frankrijk. "We zijn blij dat we in de knock-outfase zitten, dat is het voornaamste. Maar over het spel zijn we nog niet tevreden."

Dat vertelt ze tegenover FOX Sports. "Vier doelpunten in twee duels en door naar de knock-outfase, dat is een hele goede uitgangspositie. Maar over het spel zijn we niet tevreden. Ik persoonlijk niet, maar het hele team niet", gaf Van Es toe over de moeizame zege op Nieuw-Zeeland (1-0) en winst op Kameroen (3-1). Die laatste wedstrijd was voor de speelster zo matig, dat de selectie niet eens echt blij was met kwalificatie voor de knock-outfase.

"Dat heeft wel de overhand gehad in de sfeer in de groep. Bij andere landen was er heel vele vreugde, bij ons was het toch timide en was de teleurstelling groter dan de blijdschap van dat we ons gekwalificeerd hebben. Of ik dat jammer vind? Jawel. Aan de andere kant laat dat ook zien hoe graag we goed voetbal willen laten zien", aldus Van Es.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen