Gisteren gemist: Sarri naar Juve, VS wint en Streppel naar de VAE

17 juni 2019, 00:30   Bijgewerkt: 16 juni 2019, 23:54

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 16 juni.

'PSV verhuurt Romero definitief aan Vélez Sarsfield'

Maximiliano Romero (20) keert tijdelijk terug naar zijn vorige club Vélez Sarsfield. De twintigjarige spits wordt door PSV voor één jaar verhuurd aan de Argentijnse club, in de hoop dat hij zijn oude niveau weer gaat oppakken. In de deal is dan ook géén koopoptie opgenomen, waardoor hij sowieso terugkeert in Eindhoven.

Streppel laat Nederland links liggen en tekent bij Al Jazira

Jurgen Streppel gaat voorlopig niet aan het werk in de Eredivisie of Eerste Divisie: de coach was met meerdere clubs in gesprek, maar heeft een ander avontuur gevonden. De oefenmeester heeft namelijk een contract voor een jaar getekend bij AL Jazira, in de Verenigde Arabische Emiraten.

Coach Sarri verlaat Chelsea en is opvolger Allegri bij Juventus

Maurizio Sarri keert per direct terug in de Serie A. Juventus bevestigt zondag dat het de zestigjarige Italiaan heeft vastgelegd als nieuwe coach als opvolger van Massimiliano Allegri. Sarri en de Italiaanse kampioen zijn een contract voor drie seizoenen, tot de zomer van 2022, overeengekomen.

Gerouleerd VS naar knock-outfase door 3-0-zege op Chili, Zweden verslaat Thailand

De Verenigde Staten heeft zich zondagavond simpel geplaatst voor de knock-outfase van het WK. Na de 13-0 zege op Thailand volgde een probleemloze winst op Chili in Poule F, alleen bleef de teller nu op 'slechts' drie goals staan: 3-0. Zweden [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/351849/thailand-houdt-met-5-1-nederlaag-schade-beperkt-tegen-zweden/,_blank,speelde] tegen Thailand en haalde met 5-1 wel uit, maar de schade bleef voor de Aziaten gezien het duel nog enigszins beperkt.

'PSG wil meewerken aan het vertrek van Neymar'

Een opvallend bericht uit Frankrijk: het doorgaans betrouwbare L'Équipe meldt dat Paris Saint-Germain wil meewerken aan een transfer van Neymar. De aanvaller die voor 222 miljoen euro naar de Franse hoofdstad kwam, heeft nog niet voor het extreem groot succes kunnen zorgen, mede door blessureleed. Mogelijk vertrekt hij dus nu alweer komende zomer.

Van Es kritisch op veldspel Oranje ondanks twee zeges

Nederland heeft zich na twee duels al geplaatst voor de knock-outfase van het WK, toch is de selectie van Sarina Wiegman nog niet tevreden met het vertoonde spel tegen Nieuw-Zeeland en Kameroen. Kika van Es is er zeker van dat Oranje nog meer gaat laten zien in Frankrijk. "We zijn blij dat we in de knock-outfase zitten, dat is het voornaamste. Maar over het spel zijn we nog niet tevreden."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen