Uruguay simpel langs Ecuador, mede door pareltje Cavani

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

17 juni 2019 – Uruguay is de Copa América meer dan uitstekend begonnen in de nacht van zondag op maandag. Met de fitte Edinson Cavani en Luis Suárez in de opstelling liet de ploeg weinig heel van opponent Ecuador, dat beide spitsen van het topduo een doelpunt zag maken, net als Nicolás Lodeiro. José Quintero kreeg voor de pauze al een rode kaart en zag ploeggenoot Arturo Mino in het tweede bedrijf tot overmaat van ramp ook nog een eigen doelpunt maken: 4-0.

Uruguay simpel langs Ecuador, mede door pareltje Cavani

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Zo werd het een mooie start van de Copa voor recordwinnaar Uruguay, dat opgelucht kon ademhalen. Suárez - die de laatste maanden met blessureleed kampte - was fit genoeg om te starten en zag zijn oud-ploeggenoot Lodeiro na een mooie aanname na zeven minuten de score openen. Toen Quintero (Ecuador) na ingrijpen van de VAR voor een vermeende elleboogstoot nog binnen het half uur rood kreeg, was het duel gespeeld.

Cavani maakte met een heerlijke omhaal niet veel later de tweede treffer van Uruguay, gevolgd door een intikker van Suárez. In het tweede bedrijf hield Ecuador de rijen gesloten, alleen Mina kwam nog op het scoreformulier: hij werkte de bal in eigen doel. Op dat moment was PSV'er Gastón Pereiro al ingevallen: hij kwam Nández Acosta vervangen.

Door de zege staat Uruguay bovenaan Groep C, waarin ook Chili en Japan zitten. Laatstgenoemde is de volgende opponent van Suárez en consorten.

  • USA - Nederland, actie Adv

    Scoort Nederland tegen Argentinië? Win €50 bij een inzet van €1 via Jacks.nl.

    Jacks pakt vrijdag wederom uit met een WK-actie. Ditmaal hoeft Nederland niet eens te winnen maar is één euro op 'Nederland scoort' voldoende om vrijdag misschien vijftig euro rijker te zijn.

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd